"In mai putin de un an, IE9 a ajuns de la primul preview public la versiunea finala cu ajutorul partenerilor hardware si al comunitatii Web", a declarat, intr-un comunicat, Tudor Galos, Windows Business Group Lead la Microsoft Romania.

IE9 este cel mai descarcat browser Microsoft in varianta beta, cu peste 40 de milioane de download-uri si o rata de utilizare de 2% pe sistemele cu Windows 7.

Noua variata a IE dispune de caracteristici precum Pinned Sites si JumpList, care permit utilizatorilor instalarea site-urilor Web favorite direct in taskbar-ul Windows 7, similar aplicatiilor native. De asemenea, are accelerare hardware completa pentru HTML5 si foloseste capabilitatile placilor grafice pentru a face disponibila 90% din puterea unui PC pe Web.

Citeste si:

La sfarsitul anului trecut, Microsoft a introdus functia Tracking Protection in IE 9, care permite utilizatorilor sa-si controleze informatiile personale pe masura ce navigheaza pe Internet, prin indicarea site-urilor cu care prefera sa nu schimbe date.

Aplicatiile malware continua sa reprezinte cel mai insemnat risc de securitate online pentru utilizatori.

Studiile arata ca IE9 blocheaza 99% dintre atacurile construite pe considerente sociale (social engineering), ce se bazeaza pe convingerea utilizatorului sa realizeze actiuni care compromit PC-ul si/sau datele.