IBM Romania, filiala celui mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial, continua sa faca angajari si anul acesta dupa ce in ultimii ani si-a marit semnificativ numarul de angajati de pe piata locala, a declarat Bogdan Balaci, directorul general al companiei in cadrul unui eveniment ce a marcat 100 de ani de la infiintarea gigantului american.

El nu a precizat care este numarul de angajati al companiei in prezent si care sunt obiectivele de crestere pentru acest an. La finalul lui 2010, IBM Romania avea in jur de 1.400 de angajati in cele cinci centre prin care furnizorul de servicii IT activeaza pe piata locala.

Potrivit lui Balaci, angajatii din Romania au o contributie importanta in activitatile de cercetare si dezvoltare ale companiei la nivel global, in jur de 80% din activitatea Global Delivery Center, unitatea aflata in apropiere de statia de metrou Politehnica, fiind pentru strainatate. IBM investeste anual in jur de 6 miliarde de dolari la nivel mondial in cercetare si dezvoltare.

Directorul general al companiei nu a oferit date despre evolutia companiei in Romania, insa a precizat ca potrivit analistilor anul acesta piata de servicii IT va avea o valoare similara cu cea de aproximativ 400 de milioane de euro din 2010.

Printre cei mai importanti concurenti ai IBM pe acest segment se numara S&T Romania, HP Romania, Romsys, Power Net Consulting si Crescendo.

IBM Romania a avut in 2009 afaceri de aproximativ 51,1 milioane de euro si un profit net de 8,8 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Cititi si Lasati americanii sa angajeze romani! Gigantul IBM spune ca legislatia l-a impiedicat sa recruteze 1.400 de oameni


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce-si doresc romanii in 2020: un nou loc de munca si mariri salariale