Liberty Global pare ca a surclasat ofertele celorlalti doi investitori interesati de preluarea KBW, respectiv fondurile de investitii CVC Capital Partners si Hellman & Friedman, potrivit cotidianului american. Totusi, un acord formal nu este, inca, o certitudine, au avertizat sursele, existand si informatii ca favorit in cursa pentru preluarea KBW ar fi CVC, conform Mediafax.

Fondul suedez de investitii EQT, care controleaza KBW, analizeaza de anul trecut vanzarea sau o oferta publica initiala la compania germana de cablu. Investitorii interesati de achizitie au avut termen pana la 16 martie pentru a depune oferte.

Reprezentantii EQT si Liberty Global au refuzat sa comenteze.

Citeste si:

La aproximativ trei miliarde de euro, Liberty Global ar achita KBW la valoarea reala, noteaza Wall Street Journal. Grupul american isi permite sa achite un pret mai ridicat decat fondurile de investitii, intrucat poate obtine beneficii suplimentare din combinarea KBW cu operatiunile pe care le detine deja in Germania.

Grupul Liberty este prezent in Romania prin intermediul diviziei europene UPC Broadband.

Pe piata locala, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu, furnizand servicii de televiziune prin cablu si prin satelit, internet de mare viteza si telefonie fixa digitala.