Oficiali ai Google au acuzat guvernul chinez ca ingreuneaza accesul cetatenilor la serviciul de mesagerie Gmail, in cel mai recent conflict dintre cele doua entitati, scrie presa internationala.
Google a subliniat ca orice dificultati ar fi avut utilizatorii din China cu accesul la Gmail in ultimele cateva saptamani este, cel mai probabil, din cauza interferentelor guvernului din China.

“De partea noastra nu exista nicio problema, am cercetat indelung”, a declarat un purtator de cuvant al gigantului american. “Este un blocaj instaurat de guvern, bine integrat astfel incat sa para ca este o problema a Gmail”.

Utilizatori ai serviciului de mesagerie din China au spus ca se pot loga in cont, dar nu pot trimite mail-uri sau sa acceseze lista de contacte. Oficialii chinezi nu au comentat pe marginea acuzatiilor Google.

Conflictele dintre Google si guvernul din China au inceput in ianuarie 2010 cand compania americana a subliniat ca nu este de acord cu cenzurarea rezultatelor cautarilor impusa de China.

Statul Chinez cenzureaza multe dintre rezultatele care ar putea dauna regimului comunist din regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri