Solutia costa 200.000 de dolari (aprox. 140.000 de euro), iar Primaria Chinisau este prima administratie locala din Republica Moldova care implementeaza un sistem de guvernare electronica.

Toate registrele de circulatie a documentatiei din cadrul primariei vor trece in format electronic si vor fi integrate cu site-ul acesteia. Astfel, cetatenii si agentii economici vor putea afla online stadiul cererilor depuse la primarie, in baza numarului de inregistrare.

Primaria Chisinaului foloseste acest sistem incepand din 15 martie, iar proiectul a fost realizat in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu asistenta financiara din partea Guvernului Romaniei si Fundatiei Soros-Moldova.

Citeste si:

Pana la 1 iunie anul acesta va fi detaliat planul de extindere a sistemului in cadrul tuturor subdiviziunilor Consiliului Municipal Chisinau (unitati, directii si institutii subordonate consiliului).

Siveco Romania a fost infiintata in anul 1992 si se numara printre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software de pe piata locala. Anul trecut, compania a inregistrat afaceri de 259 milioane lei, in crestere cu 20% fata de 2009.