EQT a cumparat KBW in 2006, pentru 1,3 miliarde de euro.

Liberty Global preia KBW dupa ce principalul competitor, fondul de investitii CVC, a refuzat sa-si majoreze oferta de 2,95 miliarde de euro, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Controlat de miliardarul american John Malone, grupul Liberty, care detine UPC, are 18 milioane de clienti in 14 tari din Europa, Australia, America de Sud si America de Nord, fara SUA, iar veniturile anuale totalizeaza circa noua miliarde de dolari.

Citeste si:

Tranzactia ar putea intampina difcultati din partea autoritatilor antitrust din Germania, intrucat Liberty controleaza deja Unitymedia, a doua mare companie de cablu de pe piata.

KBW, cu operatiuni in landul Baden-Wuerttemberg, are 2,4 milioane de clienti si venituri anuale de aproape 540 de milioane de euro.

Grupul Liberty este prezent in Romania prin intermediul diviziei europene UPC Broadband. Pe piata locala, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu, furnizand servicii de televiziune prin cablu si prin satelit, internet de mare viteza si telefonie fixa digitala.