Cel mai mare producator de solutii software pentru afaceri, grupul german SAP, a inregistrat anul trecut o crestere cu 17,1% a veniturilor obtinute in Romania, care au ajuns la 17,6 milioane euro, potrivit Mediafax.
In 2009, SAP Romania a raportat venituri de 15,02 milioane euro.

In acelasi timp, profitul dupa plata taxelor a ajuns la 2,991 milioane euro, in crestere cu 54% fata de 2009, cand castigul a fost de 1,943 milioane euro.

"Cresterea a venit din sectorul privat, care s-a dezmortit. Principalele verticale din Romania au fost petrol si gaze si utilitati. Pentru anul acesta, avem ca obiectiv o crestere cu 20% a veniturilor", a declarat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.

Veniturile publicate in raport includ doar vanzarile directe, fara cele ale partenerilor de piata locala.

Subsidiara din Romania avea la finalul anului trecut 94 de angajati, cu 17 mai multi decat in 2009. SAP Romania a fost infiintata in 2002, activitatea fiind concentrata pe vanzari si marketing, precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP.

La nivel global, grupul german a inregistrat anul trecut o crestere cu 17% a veniturilor, de la 10,672 miliarde euro la 12,464 miliarde euro. Profitul dupa plata impozitelor a avansat cu 4%, de la 1,75 miliarde euro la 1,813 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri