Ambitia Google de a crea cea mai mare librarie virtuala din lume s-a lovit de un concept vechi de 300 de ani – drepturile de autor.
Planurile companiei de a digitaliza toate cartile publicate din istoria omenirii si sa le faca disponibile la nivel global au fost intrerupte marti cand un judecator federal din New York a respins cererea companiei de a oferi 125 mil. $ catre grupurile ce reprezinta autori si publisheri din intreaga lume.

Decizia ar putea stopa una dintre cele mai ambitioase proiecte ale gigantului american si unul dintre dezideratele co-fondatorului Larry Page, scrie The New York Times.

Judecatorul si-a motivat decizia spunand ca actiunile Google incalca mai multe legi, printre care cele ale copyright-ului sau antitrust. El a spus ca daca Google si-ar duce la bun sfarsit planurile ar crea “un monopol de facto”.

Cu toate acestea, acelasi judecator a subliniat ca “a crea o librarie digitala completa ar fi in sprijinul intregii umanitati” dar a completat spunand ca acest plan “nu este corect fata de concurenta, adecvat si nici rezonabil”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google sustine ca a atins ''suprematia cuantica''