Piata monitoarelor destinate calculatoarelor personale a atins, anul trecut, 79,46 milioane de dolari, si un numar de 511.834 de unitati, reiese dintr-un raport pentru piata romaneasca elaborat de firma britanica de analiza Bryan Norris Associates. Pretul mediu al unui monitor pentru calculator vandut in 2004 a fost de 155 de dolari, in scadere cu circa sapte dolari fata de jumatatea anului.

Din cele 49 de marci prezente pe piata romaneasca, Samsung a fost cea mai bine vanduta, compania coreeana detinand o cota de piata de 10,2%, cu 52.015 unitati vandute. Pe locul doi, cu vanzari de 51.390 unitati si o cota de piata de 10%, s-a clasat Philips, care a urcat un loc. Cea mai bine vanduta marca romaneasca s-a mentinut Ultra, apartinand grupului K Tech Ultra Pro, cu o cota de piata de 7,8%, respectiv 39.742 unitati, pe locul al treilea in clasament. Monitoarele cu tub catodic (CRT) au continuat sa fie cele mai cautate in Romania, valoarea vanzarilor fiind de 79,46% din total. Cota de piata a monitoarelor cu cristale lichide a avansat de la 12,2% la 13,4%. In plus, au fost cumparate 296 modele cu plasma, in valoare de aproape 700.000 de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri