Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel mondial, va angaja anul acesta 100-110 persoane, majoritatea dintre acestea urmand sa fie selectate prin intermediul retelelor de socializare, a declarat country HR Lead al companiei, Cosmin Bordea, scrie Mediafax.

"Anul trecut am angajat 80 de persoane pentru Romania si alte 20 pentru centrele regionale din afara, in special in Statele Unite si Danemarca. Anul acesta vrem sa crestem numarul angajarilor pentru Romania cu 20-30 de pozitii", a spus Bordea, prezent la seminarul "Perspective pentru HR in 2011", organizat de Ziarul Financiar.

El a adaugat ca Microsoft recruteaza persoane pe pozitii diverse, de la ingineri la top management.

"Procesul de angajare a inceput deja, iar pentru multe dintre pozitii apelam la retelele sociale, precum Facebook si Twitter. Pentru restul, respectiv pozitiile de management apelam la serviciile companiilor de executive search", a afirmat Bordea.

Bordea a adaugat ca o metoda de retinere a personalului in companie este oferirea de actiuni tuturor angajatilor.

Microsoft are in Romania aproximativ 350 de angajati: 125-130 dintre acestia lucreaza pe divizia de vanzari si marketing, 175 in Centrul Global de Suport Tehnic si 55 in centrul de cercetare si dezvoltare de la Timisoara, unde acestia lucreaza pentru Bing, motorul de cautare lansat de companie americana.

In 2009, Microsoft Romania a avut afaceri de circa 29,7 milioane de euro fata de 29,8 milioane de euro in 2008 si un profit brut de 5,2 milioane de euro comparativ cu 6,3 milioane de euro in urma cu doi ani, arata datele de la Registrul Comertului. Cifra de afaceri raportata la Registrul Comertului de companie nu reprezinta intreg businessul Microsoft pe piata locala. Cifrele declarate reprezinta veniturile directe realizate in activitati de consultanta si servicii si veniturile din activitatile de marketing pentru produsele si solutiile Microsoft.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cinci tipuri de oameni pe care sa ii eviti la job pentru a avea SUCCES