Frontal Communcation, una dintre cele mai importante companii de integrare de sisteme IT de pe piata locala, mizeaza pe afaceri la un nivel asemanator cu cel de anul trecut, de 91,6 milioane de lei (21,7 mil. euro), a declarat Sebastian Banica, directorul executiv al integratorului. In 2009, compania inregistrase un business de aproximativ 11,7 milioane de euro.
Avansul a fost determinat de cresterea capabilitatilor tehnice, dezvoltarea si certificarea pe domenii noi ale tehnologiei si de parteneriatul pe care compania il are cu Omnilogic, unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse IT pe piata locala.

In ceea ce priveste evolutia in acest an a companiei, managerul spera ca cifra de afaceri sa se mentina la un nivel asemanator cu cel din 2010, in conditiile in care vanzarile pe piata de hardware si software au continuat sa scada.

“Sectorul public nu si-a revenit inca, dar se observa o crestere usoara in zona de IMM-uri si in sectorul enterprise. Conform estimarilor noastre anul trecut piata de hardware si software a fost de circa 600-700 milioane de euro, iar anul acesta ar putea cu scada cu 15-20% la in jur de 500-600 de milioane de euro”, a explicat Sebastian Banica (foto).

Sectorul public a insemnat anul trecut circa 20-25% din afacerile companiei, cea mai mare parte a businesslui fiind generat de clientii privati, din domeniul financiar-bancar si telecomunicatii.

Printre clientii Frontal Communication se numara Banca Comerciala Romana, Allianz-Tiriac, CEC Bank , Raiffeisen Bank, Romtelecom, Orange Romania si Vodafone Romania.

Pe de alta parte, profitul net al companiei a crescut de la 0,45 milioane de euro la circa 1,13 milioane de euro.

In prezent integratorul are 28 de angajati, dar pana la finalul anului isi doreste sa ajunga la 35-40 de salariati.

De asemenea, conducerea Frontal Communication isi doreste ca in urmatoarea perioada sa se orienteze de la serviciile de integrare de sisteme catre cele de integrare de de ahitecturi IT.

Compania a obtinut recent premiul “Arhitectural excellence partner of the year”, acestea fiind primul premiul global oferit unei companii romanesti de catre Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea la nivel mondial. Pe de alta parte, Frontal Communication a mai obtinut premiile: Service Partner of the Year, Technology Excellence- Borderless Network si Public Sector Partner of the Year.

Integratorul este cel mai important partener Cisco Systems in Romania in privinta cifrei de afaceri. Cisco genereaza circa 80% din veniturile companiei.

Infiintat in 1994, Frontal Communication este unul dintre cei mai mari integratori de sisteme si solutii IT&C. Printre concurentii companiei se numara S&T, HP, Xerox si IBM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri