Venituri superioare cu 44% fata de anul precedent. Marja operationala creste la 26%. Flux de numerar trimestrial mai mare cu 82%. Red Hat, principalul furnizor mondial de solutii de tip Open Source pentru mediul de afaceri, a anuntat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal, incheiat la 30 noiembrie 2005.
Venitul total din acest trimestru a fost de 73,1 milioane dolari,o crestere cu 44% fata de trimestrul similar al anului trecut si cu 11% fata de trimestrul precedent. Veniturile din abonamente s-au ridicat la 60,2 milioane dolari, cu 54% mai mult fata de anul trecut.

Compania a raportat un venit operational de 18,7 milioane dolari, reprezentand o crestere cu 147% fata de trimestrul similar al anului trecut, respectiv cu 57% fata de trimestrul precedent. Venitul net al trimestrului a fost de 23,2 milioane dolari, cu 114% mai mult decat anul precedent. Veniturile per actiune diluata au fost de 0,12 dolari in acest trimestru, o crestere de la 0,09 dolari in trimestrul precedent, respectiv 0,06 dolari in trimestrul similar al anului trecut.

Alte elemente semnificatice ale trimestrului includ:
Marja profitului brut imbunatatita la 84%.
Lichiditatile si investitiile au totalizat peste 1 miliard dolari la sfarsitul trimestrului.
Venitul anual per salariat de 270 mii de dolari.

'Rezultatele noastre din al treilea trimestru reflecta profitul adus de investitiile in personal si infrastructura efectuate in perioadele precedente,' a afirmat Charlie Peters, vicepresedinte executiv si contabil-sef la Red Hat. 'O crestere solida a parametrilor-cheie indica nu numai intensitatea cererilor pentru solutiile noastre, dar si imbunatatirile continue ale operatiunilor zilnice din cadrul companiei noastre.'

'Suntem convinsi ca cresterea veniturilor noastre in al treilea trimestru asaza Red Hat printre companiile mijlocii cu cea mai rapida dezvoltare din lume,' a afirmat Dion Cornett, vicepresedinte pentru relatiile cu investitorii.


Red Hat, cel mai important furnizor mondial de Linux si produse software de tip sursa deschisa, are sediul in Raleigh, statul american Carolina de Nord, cu filiale in intreaga lume. Red Hat orienteaza Linux si solutiile de tip sursa deschisa spre fluxul principal facand accesibila o tehnologie de inalta calitate la preturi reduse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri