Frontal Communication, unul dintre cei mai mari integratatori locali de sisteme IT, vrea sa lanseze in luna aprilie a acestui an o solutie de cloud computing, a declarat Sebastian Banica, directorul executive al companiei.

Aceasta va fi lansata in parteneriat cu filiala locala a Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea la nivel mondial.

Solutiile de cloud computing permit reducerea costurilor, intrucat aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile pe un server virtual. Printre cele mai cunoscute solutii de cloud computing este e-mailul de la Gmail ori Yahoo.

Frontal Communication a investit circa 0,5 milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor si solutiilor de cloud computing.

Conducerea companiei crede ca va incepe sa atraga clienti dupa aproximativ jumatate de an in care se va ocupa de educarea pietei. Majoritatea clientilor care vor apela la serviciile de cloud computing vor fi companiile mici si mijlocii.

Sebastian Banica isi doreste ca in aproximativ trei, patru ani in jur de 25-30% din cifra de afaceri sa fie generate de cloud computing.
Integratorul de sisteme IT a avut anul trecut afaceri de 21,7 mil. euro, fata de 11,7 milioane de euro in 2009.

Printre clientii Frontal Communication se numara Banca Comerciala Romana, Allianz-Tiriac, CEC Bank , Raiffeisen Bank, Romtelecom, Orange Romania si Vodafone Romania.

Infiintat in 1994, Frontal Communication este unul dintre cei mai mari integratori de sisteme si solutii IT&C. Printre concurentii companiei se numara S&T, HP, Xerox si IBM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Tendinte in industria de ERP la nivel local in 2019-2020