Acordul a semnat in luna noiembrie a anului trecut pentru patru ani, iar Xerox a devenit singurul furnizor de echipamente de imprimare, consumabile si suport tehnic al Emporiki Bank, inlocuindu-i pe cei cinci furnizori initiali.

„Am reusit sa reducem costurile aferente echipamentelor de birou cu 25% inca din prima zi a contractului, sa optimizam costurile de administrare si sa imbunatatim gradul de satisfactie a utilizatorilor”, spune Pierre Martin, CEO al Emporiki Bank Romania.

Xerox Romania a optimizat infrastructura de lucru cu documentele de birou in toate sucursalele Emporiki Bank din tara, iar conducerea bancii se asteapta la reduceri de costuri de 30% pentru intreaga durata a contractului.

Serviciile de externalizare sunt din ce in mai importante pentru Xerox, managementul mizand pe acest segment pentru cresterea businessului pe viitor.

In prezent compania are aproximativ 80 de clienti pentru serviciile de externalizare a documentelor, dintre care zece clienti mari au fost castigati anul trecut. Printre companiile care apeleaza cel mai des la externalizarea managementului documentelor se numara cele din domenii foarte competitive precum sectorul bancar, al telecomunicatiilor si productiei.

Citeste si:

Xerox Romania si Republica Moldova este prezenta de peste 40 de ani pe piata locala si a avut afaceri de 17,5 milioane de euro in 2009. Grupul american isi desfasoara activitatea comerciala in Romania prin intermediul mai multor entitati, de aceea rezultatele afisate de Ministerul de Finante pentru compania Xerox Romania Echipamente si Servicii nu reflecta intrutotul nivelul de activitate a Xerox pe piata locala.

Pe de alta parte, Emporiki Bank Romania este membra a grupului francez Crédit Agricole si activeaza pe piata bancara romaneasca din 1996.

Crédit Agricole este banca de retail lider in Franta (sursa Banque du France), in Europa si ocupa locul al treilea la nivel mondial dupa valoarea activelor.

Citeste si Seful Xerox Romania: Serviciile de externalizare si parteneriatele si ne vor aduce cresterea pe viitor