OTE, grupul grec care detine Romtelecom si Cosmote, a amanat pana pe 15 mai prezentarea unei oferte de achizitie a restului de 46% detinut de statul roman la Romtelecom, a declarat Valerian Vreme, seful Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale. OTE trebuia sa prezinta o oferta pana la finalul anului trecut , insa ulterior termenul a fost amanat pana la 31 martie.

OTE amana prezentarea ofertei pentru Romtelecom deoarece nu a primit inca raportul de la Citigrup, grupul bancar angajat pentru a evalua valoarea Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa pe piata locala, cu afaceri de 716,9 milioane de euro in 2010.

In cazul in care oferta grupului grec nu va fi pe placul autoritatilor romane, compania va fi listata pe bursa.

Ministerul a initiat deja procedurile pentru listarea pe bursa si au avut loc discutii cu reprezentantii mai multor banci de investitii, printre care Citibank, Goldman Sachs si Rothschild, scrie Mediafax.

Prevazuta initial pentru 2008, listarea Romtelecom a fost amanata pentru 2009 ca urmare a problemelor de pe pietele financiare, dar nici acest termen nu a fost respectat.

In noiembrie 2010, ministrul Vreme a declarat ca pachetul de actiuni detinut de stat la Romtelecom este evaluat la un miliard de euro, suma pe care Ministerul Comunicatiilor se asteapta sa o incaseze din vanzarea acestuia catre OTE sau pe piata de capital.

Statul roman detine 45,99% din capitalul Romtelecom, iar OTE - 54,01%. La randul sau, grupul OTE este controlat de Deutsche Telekom, care detine o participatie de 30% si asigura managementul operatorului elen.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telecomunicatii fixe, cu afaceri de 716,9 milioane de euro in 2010 si cu aproximativ 4,67 milioane de abonati de telefonie fixa, televiziune si internet.

Operatorul controleaza 30% din actiunile Cosmote, a treia companie locala de telefonie mobila.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, cel mai mare numar de clienti pentru pachetele Magenta One