Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) a incheiat o tranzactie strategica pentru transferul operatiunilor sale din Bulgaria catre compania Eastern Space Systems Romania (ESS).

ESS, un furnizor de servicii de comunicatii prin satelit din Romania si un partener de lunga durata al TSBc la 1° Vest, a preluat operatiunile de up-link oferite operatorilor radio si TV de pe piata bulgara, in timp ce TSBc va continua sa ofere segment spatial. Aceasta tranzactie permite TSBc sa se concentreze asupra obiectivului sau propriu de crestere puternica pe piata DTH din Europa Centrala si de Est (CEE), oferind in acelasi timp companiei ESS oportunitatea extinderii afacerilor in tara vecina, Bulgaria.

1 grad Vest este locatie orbitala operata de Telenor Satellite Broadcasting si Intelsat, oferind o platforma pentru distributia video si deservind mai mult de 17 milioane de gospodarii in nordul Europei si Europa Centrala si de Est.

"TSBc a cunoscut un succes continuu in Europa Centrala si de Est - nu in ultimul rand prin trecerea recenta a UPC Direct la 1° Vest, o locatie ce reprezinta un punct fierbinte in aceasta regiune", a declarat Leiv Svenning, responsabil cu operatiunile TSBc pentru CEE.

"Activitatea noastra in Bulgaria a constat in principal in furnizarea de servicii de up-link operatorilor radio si TV, in timp ce obiectivul TSBc este sa-si extinda prezenta DTH in CEE. In opinia noastra serviciile de up-link pentru operatorii locali de radio si TV pot fi mai bine gestionate de catre ESS in timp ce noi ne putem concentra pe vanzarea de segment spatial pe aceasta piata si pe pregatirea pentru noul satelit Thor 7", mai spune el.

ESS a colaborat cu TSBc in cadrul mai multor proiecte pe piata bulgara, in ultima perioada, a declarat Cristinel Popa, presedinte si director general al ESS.

"Suntem intr-o pozitie buna pentru a continua serviciile de up-link pe piata din Bulgaria si ne propunem atragerea de noi clienti atat pentru up-link cat si pentru servicii conexe, cum ar fi play-out si servicii de inserare de publicitate locala. ESS este deci un furnizor de servicii complete, integrate pentru clientii locali si internationali interesati transmisia programelor prin satelit in CEE", mai spune Popa.

Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) ofera servicii de transmisie de televiziune pentru aplicatii de distributie ci contributie radiodifuzorilor din intreaga Europa, folosind o retea hibrid care cuprinde circuite terestre, statii de sol si flota de sateliti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Burger King deschide sase noi restaurante in 2020