Nokia, cel mai mare producator de terminale mobile din lume, a suferit prima scadere a rating-ului de companie din istorie, pe marginea pierderii de cota de piata si a marjelor de profit slabe, conform Standard & Poor’s.
Rating-ul a fost coborat, cu o unitate, la A- cu previziuni de stabilizare, conform S&P.

“Scaderea reflecta revizuirea noastra in ceea ce priveste stabilitatea companiei – de la “puternica” la “satisfacatoare”, in primul rand deoarece ne asteptam ca portofoliul de produse smartphone sa piarda in continuare cota de piata in 2011 si 2012, pana cand incepe propriu-zis parteneriatul cu software-ul Microsoft Windows Phone 7”, a transmis miercuri S&P.

Rating-ul companiei nu va afecta rezultatele financiare sau costurile de finantare, afirma oficialii Nokia.

Stephen Elop, CEO-ul companiei, a declarat pe 11 februarie ca Nokia va adopta Windows Phone 7 ca principalul sistem de operare al telefoanelor produse de compania finlandeza.

Nokia va pierde anul acesta locul fruntas pe segmentul sistemelor de operare pentru smartphone-uri in favoarea telefoanelor Android, conform unui raport IDC facut public saptamana aceasta. Microsoft va avea la finalul anului o cota de piata de circa 5,5%, in timp ce Symbian va avea 20,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri