Grupul grec OTE a cerut Ministerului Comunicatiilor si Socieatatii Informationale (MSCI) sa prelungeasca cu aproximativ doua luni, pana la finele lunii mai termenul pana cand va prezenta oferta privind preluarea participatiei statului la Romtelecom, a declarat Valerian Vreme, seful MCSI.

Cererea a fost inclusa intr-o scrisoare transmisa joi de MCSI de catre OTE, scrie Mediafax.

Aceasta este a treia amanare pe care o cere OTE pentru prezentarea unei oferte pentru Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa pe piata locala, cu afaceri de 716,9 milioane de euro in 2010

"Initial, in urma discutiilor cu reprezentantii OTE, am agreat o amanare de 45 de zile fata de termenul stabilit anterior, 31 martie. Vom analiza noua propunere si vom transmite OTE punctul de vedere al Ministerului Comunicatiilor", a spus Vreme.

Ministrul Comunicatiilor a declarat in aceasta saptamana ca OTE a angajat Citigroup pentru evaluarea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom si pana la 15 mai va prezenta o oferta, in baza raportului intocmit de institutia financiara.

OTE trebuia sa prezinte o oferta pana la finalul anului trecut , dar, ulterior, termenul a fost amanat pana la 31 martie.

In cazul in care oferta grupului grec nu va fi pe placul autoritatilor romane, compania va listata pe bursa.

Ministerul a initiat deja procedurile pentru listarea pe bursa si au avut loc discutii cu reprezentantii mai multor banci de investitii, printre care Citibank, Goldman Sachs si Rothschild, scrie Mediafax.

Prevazuta initial pentru 2008, listarea Romtelecom a fost amanata pentru 2009 ca urmare a problemelor de pe pietele financiare, dar nici acest termen nu a fost respectat.

In noiembrie 2010, ministrul Vreme ca pachetul de actiuni detinut de stat la Romtelecom este evaluat la un miliard de euro, suma pe care Ministerul Comunicatiilor se asteapta sa o incaseze din vanzarea acestuia catre OTE sau pe piata de capital.

Statul roman detine 45,99% din capitalul Romtelecom, iar OTE - 54,01%. La randul sau, grupul OTE este controlat de Deutsche Telekom, care detine o participatie de 30% si asigura managementul operatorului elen.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telecomunicatii fixe, cu afaceri de 716,9 milioane de euro in 2010 si cu aproximativ 4,67 milioane de abonati de telefonie fixa, televiziune si internet.

Operatorul controleaza 30% din actiunile Cosmote, a treia companie locala de telefonie mobila.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si