Este 1 aprilie ceea ce, pentru unii dintre noi, este echivalent cu o zi in care putem sa ne pacalim unii pe altii. Daca in online-ul romanesc, de-a lungul anilor, unii jucatori au pacalit prin achizitii, vanzari fictive sau roboti neinventati, pentru multi campion ramane o companie internationala – Google. Vezi cateva dintre cele mai amuzante pacaleli lansate de gigantul american, inclusiv cele de astazi.
Anul acesta, Google a “lansat” mai multe servicii inedite.

Una dintre ele implica angajarea de persoane care sa completeze rezultatele oferite de motorul de cautare – Autocompleter. “Job-ul este disponibil in Mountain View, California, si in alte locuri obscure din lume”, suna anuntul de angajare al companiei. Ce implica pozitia? Sa prezici ce urmeaza sa caute oamenii si sa completezi, inaintea lor, rezultatele, bazandu-te pe intuitie.

O alta farsa din acesta an este Gmail Motion - controleaza serviciul de e-mailing cu intreg corpul, nu doar cu mouse-ul si tastatura. De exemplu, prin ridicarea unei maini in fata web-cam-ului, trimiti un “reply”. Daca ridici doua maini, “reply all”.

Totodata, Google a inaugurat de ziua pacalelilor YouTube 1911 – aniversarea a 100 de ani de YouTube. Pentru a fi veridic, compania a integrat si mai multe videoclipuri din acea perioada.

Din 2000, Google a publicat una sau mai multe farse in fiecare an, cu exceptia 2001 si 2003.

In anul 2000, Google “a lansat” de 1 aprilie MentalPlex care iti scaneaza activitatea creierului scotand la suprafata parte din istoria vietii tale, preferinte si miscari ale mouse-ului pentru a prezice la ce site vrei sa ajungi.

In 2004 Google a inceput sa ofere job-uri (fictive, evident), pe Luna, la Google Copernicus Hosting Environment and Experiment in Search Engineering (G.C.H.E.E.S.E.)



“Aceasta oportunitate unica se adreseaza doar persoanelor extrem de bine calificate care sunt dispuse sa isi relocheze domiciliile pentru o perioada extinsa de timp, sunt in conditie fizica foarte buna si sunt capabili sa faca fata unui stil de viata ce include lactate cu 0% grasime, The Sopranos (serial – n.r.) si putin oxigen”, suna anuntul Google.

Google Romance (lansat in 2006) ofera clientilor “cautarea unui suflet pereche”, pentru a te trimite intr-o “intalnire contextualizata”. Poti de asemenea sa postezi profile multiple, cu multe fotografii”, anunta Google la acea data.

Compania americana a venit cu doua farse pe 1 aprilie 2007 – Google TiSP (toilet Internet service provider) si Gmail Paper, care permite userilor serviciul de e-mail al companiei sa adauge mail-uri intr-o “Paper Archive” (arhiva pe hartie – n.r.).

Pentru a folosi TiSP, ai nevoie de “o toaleta rotunda sau putin alungita care sa produca suficienta apa la fiecare tragere a ei”, a transmis compania. De ce este insa TiSP in varianta beta? “Atunci cand lucrurile nu ies cum ar trebui, atunci chiar este grav. Hai sa nu intram in amanunte”.

Google a avut mai mult de o duzina de pacaleli in 2008, inclusiv o conversatie falsa pentru AdSense , gDay sau un serviciu care poate gasi paginile la o zi inainte de a fi create.

Vedeti aici mai multe farse facute de Google de-a lungul anilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri