UPC Romania, unul dintre ce mai mari operatori de telecomunicatii pe piata locala, a investit in ultimii doi ani, doi ani si jumatate peste 100 de milioane de euro in infrastructura necesara pentru lansarea internetului care poate ajunge la viteze de pana la 120 de Mbps, au declarat pentru wall-street.ro, oficialii companiei.
Operatorul a lansat pe 1 aprilie in 12 orase (prin care si Bucuresti) internetul Fiber Power prin care clientii care achizitioneaza acest serviciu pot avea acces online la viteze de 120 Mbps, comparativ cu viteza maxima de 25 Mbps si 100 Mbps (doar in sase orase) pe care o oferea UPC pana acum.

Serviciile de internet Fiber Power sunt disponibile deocamdata in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Deva, Curtea de Arges, Focsani, Ploiesti, Constanta, Braila, Galati, Roman si Buzau.

Cei care se aboneaza la serviciile de 60 Mbps platesc 49,6 lei pe luna (cu TVA), iar clientii internetului cu viteze pana la 100 Mbps platesc 62 de lei pe luna.

Acestea sunt cele mai mari viteze de internet oferite pe piata locala pe segmentul rezidential, maximumul oferit de RCS&RDS si Romtelecom, principalii competitori ai companiei, fiind de 100 Mbps.

Prin aceasta lansare compania spera sa inregistreze cresteri pe acest segment dupa ce anul trecut UPC a pierdut pentru prima data clienti de internet.

Compania a terminat anul cu 255.000 de abonati de internet, mai putin cu 12.400 de utilizatori comparativ cu decembrie 2009.

Operatorul a lansat in vara anului trecut servicii de internet Fiber Power si pentru segmentul de business.

UPC Romania a inregistrat in 2010 venituri de 120,9 milioane de euro in scadere usoara de la 123,4 milioane de euro in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri