Licitatia, care ar putea chiar sa depaseasca un miliard de dolari in timpul actiunilor de lichidare a bunurilor Nortel, companie aflata in faliment, ar fi a treia cea mai mare achizitie a Google, dupa YouTube s DoubleClick, scrie presa internationala.

Suma de bani arata cat de importanta a deveni batalia pentru drepturi de autor, mai ales in Silicon Valley, unde companii precum Google sunt chemate in instanta de zeci de ori pentru incalcarea patentelor.

Compania americana a recunoscut ca urmeaza sa foloseasca patentele Nortel pentru a se apara impotriva companiilor care considera ca Google aincalcat drepturi de autor, scrie presa internationala. Construindu-si un portofoliu cat mai solid de patente, Google se distanteaza de concurenta, totodata “tinand la respect” alte firme care ar avea in plan sa se judece cu compania ce detine cel mai mare motor de cautare din lume.

Citeste si:

Portofoliul Nortel are 6.000 de patente, dintre care 2.600 sunt in SUA. Licitatia se va incheia in iunie. Google detine in prezent circa 630 de patente, mult mai putine decat Apple care detine 3.830 si Microsoft care are circa 18.000.

Printre persoanele juridice cu care se judeca Google pe marginea drepturilor de autor se numara Oracle, Microsoft sau NTP Inc.