Asus Romania, reprezentanta locala a producatorului taiwanez de PC-uri si componente hardware, are ca obiectiv in 2011 o cifra de afaceri de peste 60 milioane dolari, in crestere cu 41% fata de anul precedent, cand afacerile au fost de 42,5 milioane dolari, informeaza Mediafax.
"In 2011, intentionam sa depasim ca si cifra de afaceri valoarea de 60 milioane dolari, avand ca baza atat cresterea pietei IT din Romania, cu 10-15%, majorarea cotei de piata pe toate produsele pe care le promovam in acest moment, cat si lansarea de produse noi", a declarat Ciprian Donciu, director de vanzari al Asus Romania.

La inceputul anului, compania estima pentru 2011 afaceri de 50 milioane euro, insa evolutia pietei IT din primul trimestru a determinat reprezentanta Asus sa modifice in sens pozitiv obiectivul financiar.

In 2010, afacerile Asus Romania au avansat cu peste 15% fata de anul anterior, la 42,5 milioane dolari.

Pe piata locala, Asus furnizeaza o gama larga de produse IT, respective sisteme portabile, componente pentru desktop (placi de baza, placi video, unitati optice, placi de sunet, tunere TV), monitoare LCD si LED, produse de retelistica, media playere, servere si accesorii.

"In aceste conditii, monitorizam in paralel fiecare segment de piata, obiectivul nostru fiind sa ne impunem ca prim brand pe fiecare categorie in parte. Daca vorbim strict de cifra de afaceri, sistemele portabile au cea mai mare contributie (in afacerile companiei - n.r.)", a mai spus Donciu.

Anul trecut, Asus a comercializat pe piata romaneasca peste 80.000 de PC-uri portabile, 20.000 de monitoare si 60.000 de placi de baza.

"In total, vorbim de 280.000 de produse Asus, din toate categoriile enumerate mai sus", a mai spus directorul de vanzari al reprezentantei producatorului taiwanez de PC-uri.

Recent, Asus a lansat tableta PC cu tastatura detasabila Transformer, care va fi disponibila in Romania din a doua jumatate a lunii mai, preturile variind, in functie de configuratie, intre 1.799 lei si 2.599 lei.
Grupul taiwanez a deschis in 2008 un birou in Romania, care se ocupa si de piata din Bulgaria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri