Government Security Program a fost semnat pentru prima data in 2003 si reinnoirea acestui parteneriat, pe o perioada de trei ani, confirma deschiderea Microsoft si a autoritatilor romane pe tema colaborarii intre experti in securitate ai celor doua parti, a declarat vicepresedintele Microsft EMEA, Niels Soelberg, la semnarea acordului.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a spus ca securitatea IT este o tema importanta pentru Guvern si participarea in acest program va permite expertilor din agentiile guvernamentale romanesti autorizate sa inteleaga mai bine cum functioneaza platformele Microsoft si sa construiasca infrastructuri IT mai sigure.

Prin Government Security Program, Ministerul Comunicatiilor si agentiile guvernamentale autorizate obtin acces online, fara niciun cost suplimentar, la codul sursa al celor mai recente versiuni si service pack-uri ale platformelor Windows - Windows Server, Windows Embedded CE si Microsoft Office.

Citeste si:

De prevederile primului acord au beneficiat Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Administratiei si Internelor si unul dintre serviciile romane de informatii, potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor.

Infiintata in 1975, Microsoft este unul dintre cei mai mari jucatori mondial in domeniul software, serviciilor si solutiilor IT.