De la naftalina: O companie din SUA reinvie Commodore 64, ôcomputer-legendaö din anii Ĺ80

O companie din Florida a reinceput vanzarea unei noi versiuni de Commodore 64, computer ce facea furori in prima parte a anilor ’80. Calculatorul si-a pastrat aceeasi imagine – inclusiv tastatura greoaie si chiar si acelasi pret din 1982 – 595 de dolari.

Computerul este dedicat aproape exclusiv nostalgicilor anilor ’80, compania Commodore USA vanzand intreg stocul initial in 24 de ore. Compania nu a oferit insa informatii privind marimea stocului respectiv.

“Arata identic cu Commodore 64 original, cu aceeasi tastatura si aceeasi marime a monitorului”, spune Barry Altman, director executiv al Commodore USA.

Computerul original avea memorie de 64 de kilobiti, care era suficient pentru calculele de la acea vreme si de la cateva jocuri video extrem de simpliste. Noul computer are insa 4 gigabiti de memorie – echivalentul a circa 4 milioane de kilobiti.

“Targetul principal sunt clientii ce au avut acum treizeci de ani un Commodore dar am fost surprinsi sa vedem si clienti tineri, impatimiti ai gadget-urilor moderne, care vor sa experimenteze pe propria lor piele cum era in trecut”, mai spune Altman.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri