Grupul Sony, cel mai mare exportator de produse electronice de consum din Japonia, a anuntat ca a suspendat activitatile la doua fabrici din prefectura Miyagi, din cauza penelor de curent provocate de cutremur.

Canon, Nikon, Fujitsu, Tokyo Electron, NTT DoCoMo au raportat la randul lor intreruperea operatiunilor la unele unitati.

Noua replica a cutremurului din martie
intarzie reluarea activitatilor companiilor, de la Sony la Honda Motor.
Guvernul a anuntat ca daunele provocate de dezastrul initial s-ar putea ridica la 25.000 de miliarde de yeni (293 miliarde de dolari), respectiv 0,5% din PIB.

"Toata lumea spera sa reia productia, iar aceasta replica a provocat noi intreruperi ale activitatilor", a declarat Steven Zhang, analist in domeniul tehnologiei la compania DBS Vickers Securities din Hong Kong.

Citeste si:

Tohoku Electric Power, cel mai mare furnizor de energie in regiunile devastate de cutremurul din martie, a anuntat ca cinci unitati de la cinci centrale energetice au fost inchise dupa replica de joi.

Toyota Motor a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa reia productia la toate fabricile din Japonia, in perioada 18-27 aprilie.