Grupul Romsym Data, distribuitor local independent de software, a inregistrat afaceri de 5,9 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 7% comparativ cu 2009, avansul fiind determinat mai ales de vanzarile grupului pe segmentul de servicii si consultanta.
Anul trecut Romsym Data a inregistrat o majorare de 12% pe zona de servicii si consultanta.

“La cresterea inregistrata in domeniul serviciilor, centrul de training ITtraining a avut o crestere semnificativa, ca o consecinta a mutatiilor produse pe piata muncii existand o cerere tot mai mare pentru astfel de servicii”, a declarat Razvan Balint, director general al Romsym Data.

Pe de alta parte, profitul companiei a fost de 0,59 milioane de euro, mentinandu-se astfel la o marja de de 10% din cifra de afaceri (vezi tabel).

"Pentru 2011, avem ca obiectiv afaceri de sase milioane euro si sa obtinem profit", a precizat Balint pentru agentia Mediafax.

De asemenea, conducerea companiei isi doreste ca in acest an sa dezvolte zona de securitate IT si sa se extinda pe segmentul de distributie a aplicatiilor software as a service (SaaS), solutii pentru care clientii platesc in functie de cat consuma.

Astfel, in luna ianuarie a acestui an, Romsym Data a creat Yellow Hat, o asociatie de companii independente de IT cu cunostinte si experienta in zona de securitate IT. In ceea ce priveste tehnologiile SaaS, Romsym Data a semnat un parteneriat cu SalesForce pentru distributia unor solutii de managementul relatiilor cu clientii.

Romsym Data este unul dintre cei mai importanti furnizori IT din Romania si Republica Moldova, oferind solutii de securitate, managementul retelelor si afacerilor, softuri utilitare, dezvoltare si soft stiintific, sisteme open source.

Printre clientii Romsym Data se numara Alcatel-Lucent,Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Flanco, Ministerul Justitiei, McDonald's si Orange.

Evolutia cifrei de afaceri si a profitului Romsym Data intre 2005 si 2010:


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri