Omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul grupului RTC, va infiinta in 2-3 luni o firma destinata achizitiilor online, in principal de pe site-urile din strainatate, si estimeaza ca aceasta va ajunge la un rulaj de 100 de milioane de euro in urmatorii 2-3 ani.
"Am o idee veche de cinci ani si pe care din cauza crizei n-am mai pus-o in aplicare si vreau s-o lansez foarte curand. Daca vrei sa cumperi ceva pe un site din alte tari se intampla ori sa nu livreze in Romania, ori sa nu accepte card din Romania. De foarte multe ori, produsele pe site-urile din strainatate sunt mult mai ieftine", a declarat Radu, pentru Mediafax.

El a afirmat ca va deschide firme in Marea Britanie, SUA, Singapore, Hong-Kong etc., iar cumparatorul va achizitiona produse de pe site-urile internationale prin intermediul acestor societati.

"Mai intai facem un contract intre noi, devine clientul nostru si poate folosi locatia noastra. Eu ii gasesc pe clienti si semnez un contract cu ei. Apoi clientul isi cauta produsul pe ce site vrea el, doar ca in loc sa indice adresa lui, indica adresa firmei mele din tara respectiva. Daca persoana cu care inchei contractul are probleme cu cardul sau chiar nu are acest card, imi trimite un email cu link-ul de la produsul pe care il vrea, imi plateste in avans si eu transfer banii in contul din tara respectiva si platesc de acolo. Apoi eu ii duc produsul acasa", a spus omul de afaceri.

Octavian Radu a afirmat ca va folosi brandul Diverta si baza de date a acesteia, de cateva sute de mii de persoane.

"In 2-3 luni, acest sistem va fi functional. Acesta poate fi un business de peste 100 de milioane de euro in 2-3 ani. Fata de alte firme, eu am baza de date de sute de mii de oameni, carora voi incerca sa le vand acest produs. Ideea nu e greu de facut, pentru ca am logistica necesara pentru asta", a mai spus el.

In vara anului trecut, atat Diverta, cat si TCE Logistica, firme aflate in portofoliul RTC, au intrat in reorganizare judiciara.

Potrivit lui Radu, grupul RTC a inregistrat tn 2010 o cifra de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumatate mai mica fata de cele peste 200 de milioane de euro realizate in 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri