Schimbarile de management, planurile de investitii si riscurile ce ar putea veni din partea organismelor de reglementare vor fi subiectele principale cand Google va raporta veniturile in seara zilei de joi, scrie presa internationala.
Larry Page (foto), cofondatorul de 38 de ani al Google, a devenit director executiv luna aceasta, dupa ce Eric Schmidt a tinut fraiele companiei timp de zece ani.

Analistii se asteapta ca Page sa creasca ritmul inovatiei si sa elimine din birocratia de la Google, pe fondul cresterii concurentei in special dinspre Facebook si Apple.

Alti investitori se arata insa sceptici in ceea ce priveste capacitatea managerului de a conduce o companie cu peste 24.000 de angajati. “Va fi o adunare interesanta, investitorii sunt interesati sa auda primele cuvinte spuse de noul lider al Google”, spune Sameet Sinha, analist la B.Riley & Co.

Valoarea actiunilor Google, care au depasit aproape constant estimarile analistilor de pe Wall-Street, au scazut cu mai mult de 8% din ianuarie, cand compania a anuntat ca Page va deveni CEO al companiei.

Pe de alta parte, analistii estimeaza ca veniturile nete ale Google au crescut cu 25% de la an la an, pana la 6,32 mld. $ in primul trimestru.

Atentia sporita pe care o acorda organismele de reglementare companiei americane reprezinta de asemenea un punct fierbinte ce va fi dezbatut odata cu anuntarea rezultatelor financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri