Profitul Google a crescut in primul trimestru cu 18% comparat cu aceeasi perioada a anului trecut, insa analistii estimasera mai mult. Valoarea actiunilor gigantului american s-a redus cu 5% dupa anuntarea rezultatelor financiare, scrie presa internationala.
Google a anuntat joi rezultatele financiare, acesta fiind si prima oara cand noul CEO al companiei, co-fondatorul Larry Page (foto), a vorbit in fata actionarilor. Acesta a dezamagit insa, luand cuvantul doar doua minute in care a subliniat cat de optimist este in ceea ce priveste viitorul Google, ulterior dand cuvantul executivilor sai. Page nu a discutat aproape deloc despre planurile de viitor ale companiei.

Per total, CEO-ul Google a rostit fix 370 de cuvinte in prima aparitie in fata investitorilor.

In primul trimestru, compania a generat profit de 2,3 mld. $, in crestere cu 18%. Cu toate acestea, valoarea actiunilor a cazut de la 578,5$ la inceputul zilei de joi la minimul ultimelor sase luni – 547$, pe fondul rezultatului mai slab decat cel al analistilor de pe Wall Street.

Oficialii Google au explicat rezultatul considerat slab spunand ca au investit masiv in marketing si in angajari, pentru a contracara cresterea Facebook si Apple.

Google a angajat circa 2.000 de oameni in primul trimestru al anului si a investit 890 mil. $ in data centere si alte proiecte – triplu fata de investitiile de 239 mil. $ realizate in primul trimestru al anului.

Veniturile companiei au crescut cu 27% fata de primul trimestru din 2010, atingand aproape 8,6 mld. $.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri