Aproximativ 47% dintre copiii romani intre 9 si 16 ani folosesc o retea de socializare, iar cel mai popular astfel de site este Hi5, in jur de 27% dintre copii folosind acest canal de comunicare, potrivit studiului EUKidsOnline, la care au participat 25.000 de tineri din 25 de tari europene.
A doua retea ca popularitate in Romania este Facebook, 12% dintre copiii romani intre 9 si 16 ani folosind acest site. De altfel , Facebook este cea mai utilizata retea de socializare la nivel mondial cu peste 600 de milioane de conturi.

Potrivit datelor Romanian Brands on Facebook, aproximativ 16,1% (in jur de 515.000 de utilizatori) dintre cei 3,2 milioane de romani care folosesc Facebook au varste cuprinse intre 13 si 17 ani. In Romania erau in iunie anul trecut aproximativ 7,8 milioane de utilizatori de internet.

Sondajul EUKidsOnline mai arata ca pe categorii de varste, 29% dintre copiii romani intre 9 si 12 ani folosesc o retea de socializare, iar in cazul celor intre 13 si 16 ani procentul creste la 63%.

Romania este tara cu cele mai mici procentaje in ceea ce priveste numarul de copii care utilizeaza o retea de socializare (47%), procente asemanatoare fiind inregistrate in cazul Turciei (49%) si Frantei (54%).

La polul opus, in Olanda in jur de 80% dintre copii au un cont pe o retea de socializare, aceasta fiind urmata de Danemarca, tara in care procentul este de 75%, si Slovenia cu 74%.

La nivel european, in jur de 59% dintre copiii intre 9 si 16 ani au cont pe un site de socializare.

Cele mai utilizate retele de socializare la nivel european sunt Facebook, Nasza-Klasa (in special in Polonia), SchülerVZ (in Germania), Tuenti (in Spania), Hyves (in Olanda) si Hi5 (in Romania).

Copiii romani, printre europenii care acceseaza cel mai tarziu internetul pentru prima oara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri