Corel a anuntat marti o versiune updatata a WordPerfect Office, produsul sau rival pentru suita dominanta Microsoft Office
Noul program Corel WordPerfect Office X3, adauga posibilitatea de a importa si exporta fisierele sale in Adobe Portable Document Format (PDF). Software-ul are si o noua interfata utilizator ce permite suport pentru caracterele multilingvistice si un mod usor de a descoperi informatiile ascunse sau metadatele dintr-un fisier.

Miscarea este facuta inaintea lansarii Microsoft Office 12 din cursul acestui an, care aduce o importanta revizuire a interfetei utilizator si noi formate de fisiere. Microsoft a lansat anul trecut o versiune beta limitata a software-ului si are in plan o versiune test mai extinsa, in al doilea trimestru al 2006.

Potrivit Corel, noul software are un pret cu pana la 60% mai mic fata de versiunea comparabila a Ofice. Acesta va avea editiile standard, home, professional si pentru elevi si studenti, cu preturi cuprinse intre 99$ si 399$. In plus, multi utilizatori Microsoft Office vor avea posibilitatea de a achizitiona o versiune updata a WordPerfect Office in loc sa plateasca pentru o noua licenta.

Editia standard include WordPerfect X3, aplicatia spreadsheet Quattro Pro X3, Presentation X3 si programul e-mail WordPerfect Mail. Editia home include versiunile client ale aplicatiilor e-mail si spreadsheet, impreuna cu Corel Photo Album si software multimedia de la Pinacle si antivirus de la Norton. Editia pentru elevi si studenti aduce in plus baza de date relationala Paradox si poate fi instalata pentru pana la trei PC-uri. Versiunea professional include Paradox, Microsoft Visual Basic for Applications si kitul de dezvoltare software WordPerfect X3.
De asemenea, Corel a anunat CorelDraw Graphics Suite X3, un update la suita sa grafica. Ultima versiune, disponibila incepand cu luna viitoare, adauga noi unelte pentru convertirea imaginilor bitmap in grafica vector, o noua caracteristica de ajustare a imaginii si alte noi unelte.


Suita include CorelDraw, Corel Photo Paint precum si clip art, unelte de captura a imaginii si software pentru gestionarea fotografiilor in format RAW. Versiunea completa are un pret de 399%, in timp ce upgrade-urile se vand pentru 179$, iar editia pentru elevi si studenti costa 99$.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri