Rezultatele companiei au depasit estimarile analistilor de pe Wall Street, subliniind rezistenta pietei computerelor personale, noteaza Reuters, scrie Mediafax.

AMD este principalul rival al Intel pe segmentul microprocesoarelor pentru PC-uri si a inceput recent sa livreze chip-urile Llano, dintr-o noua generatie de produse prin care spera sa reduca din distanta care desparte cele doua companii. Intel a raportat marti venituri de aproape 13 miliarde de dolari si un profit net de 3,2 miliarde de dolari pentru primul trimestru, cu mult peste estimarile analistilor.

AMD a aratat ca chip-urile low-cost lansate recent, destinate netbook-urilor, au fost intampinate de piata cu cerere solida. Acest segment este dominat in prezent de Intel, insa se confrunta cu presiuni din partea tabletelor, tot mai populare printre consumatori.

Citeste si:

Fostul director general al AMD Dirk Meyer a parasit compania in ianuarie, dupa neintelegeri cu Consiliul de Administratie cu privire la strategia pe piata exploziva a tabletelor si smartphone-urilor. Postul nu a fost inca ocupat.

AMD are o expunere mai redusa decat Intel pe piata corporate si depinde mult mai mult de "toanele" consumatorilor retail. Afacerile companiei vor creste odata cu prezenta tot mai solida pe segmentul netbook-urilor, insa profitabilitatea acestor produse este relativ redusa comparativ cu notebook-urile si PC-urile desktop.

Chip-urile Llano sunt destinate laptopurilor si desktop-urilor si vor concura cu familia de chip-uri Sandy Bridge, lansata de Intel la inceputul anului. Ambele game de procesoare ofera chip-uri grafice integrate, menite sa asigure redarea de continut video HD fara achizitionarea unei placi grafice.