Competitia cu noile companii forteaza gigantii IT sa mareasca salariile celor mai buni angajati.
Microsoft, care ca si Google sau Yahoo! risca sa piarda angajati de top in favoarea unor companii mai noi precum Facebook, trebuie sa imbunatateasca modul in care recompenseaza si sprijina cei mai talentati salariati, a mentionat Ballmer intr-un memoriu intern, scrie Mediafax.

"De-a lungul istoriei, am fost locul in care oamenii au venit cand au vrut sa faca ceva remarcabil cu ajutorul programelor, componentelor de calculatoare sau serviciilor. Schimbarile pe care le aducem ne vor ajuta sa ne asiguram ca Microsoft continua sa fie locul in care talentele vin sa schimbe lumea", a spus CEO-ul Microsoft. Schimbarile se vor produce din septembrie, a adaugat el.

Decizia companiei vine dupa ce Google a majorat cu 10% salariile angajatilor in acest an. Microsoft intentioneaza sa mareasca, printre altele, remuneratiile acordate in diviziile cu piete in dezvoltare rapida.

Documentul mentioneaza ca angajatii vor beneficia de schimbarea in salarii a stimulentelor acordate in actiuni. Actiunile Microsoft sunt la acelasi nivel ca in urma cu zece ani. Compania a suspendat cresterile salariale bazate pe merit pentru toti angajatii in urma cu doi ani, cand a disponibilizat 5.000 de salariati, sau 5% din personalul total, pentru a reduce cheltuielile.

Microsoft a revenit la politica majorarilor "modeste" pentru merit in 2010. Anul trecut, angajatii au fost anuntati ca trebuie sa contribuie la asigurarile sociale pentru prima data in istoria companiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri