Apple, Google si alte patru companii trebuie sa raspunda la mai multe intrebari din partea unor congressmani, care vor sa afle daca produsele lor incalca dreptul la viata privata al utilizatorilor prin urmarirea, stocarea si transmiterea de date referitoare la locatia acestora, transmite Bloomberg, conform Mediafax.

Un numar de cinci congressmani republicani au trimis scrisori companiilor pentru a afla informatii, referitoare la cum sunt stocate datele privind locatia utilizatorilor, cum pot fi accesate si daca sunt transmise unor terte parti, a anuntat comisia pentru energie si comert din Camera Reprezentantilor.

Senatorul Al Franken, democrat de Minnesota, a invitat membri in conducerile Apple si Google la o audiere, pe 10 mai, privind respectarea vietii private in folosirea telefoanelor mobile.

Un raport realizat de doi cercetatori americani a avertizat in aceasta luna ca iPhone-urile si iPad-urile produse de Apple contin un fisier care inregistreaza detaliat locul in care se afla posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani.

Dupa publicarea raportului, autoritatile de reglementare din Franta, Germania, Italia si Coreea de Sud au lansat investigatii.

Wall Street Journal a relatat saptamana trecuta ca Google si Apple strang informatii despre locatia utilizatorilor pentru a dezvolta baze de date capabile sa indice cu precizie, prin intermediul telefonului mobil, locul in care se afla o persoana.

In cazul Google, potrivit unor noi cercetari ale analistului Samy Kamkar, un telefon HTC Android a inregistrat locatia la fiecare cateva secunde si a transmis datele catre Google de cel putin cateva ori la fiecare ora. In plus, softul Android a transmis inclusiv numele, locatia si intensitatea semnalului retelelor Wi-Fi din apropiere, respectiv un cod unic de identificare a telefonului.

Reprezentantii Apple si Google nu au putut fi contactati de Bloomberg pentru a comenta actiunile comitetului din Camera Reprezentantilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri