Afacerile din software, site-urile care pot atrage audiente mari, produsele care se adreseaza utilizatorilor de smartphone-uri si tablete PC - acestea sunt cateva dintre businessurile atragatoare pentru compania de investitii 3TS Capital Partners prin fondul cu capital de aproximativ 30 de milioane de euro pe care urmeaza sa il lanseze.

Astfel, in domeniul IT, fondul este interesat sa investeasca in producatori de software si businesssuri din industria internetului, iar in ceea ce priveste segmentul de media, 3TS Capital Partners este interesat de zona new media. Mai exact de site-urile care atrag audiente mari si de produsele si serviciile dedicate utilizatorilor de tablet si smartphone-uri.

“In telecom ne intereseaza afacerile care au legatura cu tehnologia sau cu consolidarile care se pot intampla in domeniu”, a mai afirmat pentru wall-street.ro, Mihai Sfintescu (foto), directorul de investitii al 3TS Capital Partners.

Investitia intr-o companie va fi de cel putin 150.000-200.000 de euro, iar suma maxima poate ajunge pana la 1,5-2 milioane de euro, potrivit Mediafax. In prezent managerii fondului sunt in discutii cu cinci companii, cu doua dintre acestea discutiile fiind avansate.

Companiile cu care negociaza 3TS Capital Partners sunt din industria software, online si din domeniul technology enabled service, adica a serviciilor ale caror functionare depinde de IT.

Conducerea fondului vizeaza sa fie actionar majoritar sau minoritar. Investitiile vor fi facute pe maximum cinci ani.

“Ne intereseaza firmele care sunt scalabile. Cand alegem o companie, ne uitam la oportunitatile din acel domeniu si la fondatorii afacerii. Vrem ca acestia sa fie niste persoane cu abilitati de lideri si care sa aiba o echipa. Este o dezbatere la nivel mondial legata de cat de importanta este tehnologia/ideea businessului si cat fondatorii. Acum este la moda sa spui ca echipa conteaza mai mult decat oportunitatile, dar ne uitam la ambele”, mai spune Sfintescu.

Una dintre firmele in care noul fond urmeaza sa investeasca este Avangate, companie de plati online de software la nivel international, parte din grupul Gecad, detinut de antreprenorul Radu Georgescu. 3TS Cisco Growth Fund a preluat in luna februarie un pachet minoritar din Avangate, companie urmand sa primeasca o investitie de patru milioane de euro. Din aceasta suma, o parte va fi asigurata de noul fond.

De altfel, Mihai Sfintescu declara in februarie ca fondul este interesat sa investeasca in companii din IT&C, media digitala, servicii si telecom, insa nu oferea detalii despre un anumit buget.

In Romania, 3TS Cisco Growth Fund a mai achizitionat in 2009 un pachet minoritar din publisherul online Internet Corp, compania care editeaza mai multe site-uri printre care wall-street.ro, 9AM.ro si Kudika.ro.

Totodata, 3TS Capital Partners detine actiuni la compania de salubritate Romprest. In februarie anul trecut, alaturi de 3i, fondul de investitii a realizat exitul din lantul de clinici private Regina Maria (fosta Centrul Medical Unirea), tranzactie fiind estimata in jurul a 35-40 de milioane de euro.

“Avem un portofoliu echilibrat de companii. Vom avea permanent afaceri care vor creste mai rapid, dar mai putin previzibil si businessuri cu crestere mai lenta, dar predictibil”, a explicat directorul de investitii al 3TS Capital Partners.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari companii de investitii financiare din Europa Centrala si de Est si are birouri in Bucuresti, Budapesta, Praga, Viena si Varsovia. Investitorii din cadrul fondurilor 3TS, totalizand peste 200 milioane de euro, includ, printre altii 3i, Cisco, Sitra, BERD si KfW


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Samsung dezvaluie senzorul de 108 megapixeli