Piata mondiala a telefoanelor mobile a crescut cu 17% in primul trimestru, sustinuta de cererea puternica de aparate smartphone, in special de iPhone-urile produse de Apple, potrivit companiilor de cercetare a pietei, citate de Reuters.
Compania de analiza Strategy Analytics estimeaza ca livrarile de telefoane mobile au avansat cu 17% in primele trei luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cererii mai mari pentru smartphone-uri in regiunile mature si de modele cu carduri SIM multiple, tot mai populare pe pietele emergente, transmite Mediafax.

"Primul trimestru a fost marcat de intreruperea lantului de furnizori provocata de cutremurul din Japonia si de un deficit de componente precum ecrane digitale, memorii si camere foto", a declarat Neil Mawston, analist la Strategy Analytics.

Mawston considera ca deficitul de componente va continua pentru cel putin sase-noua luni si va restrictiona volumul livrarilor sau va majora preturile, dar problemele operationale vor fi minore pentru majoritatea producatorilor.

Compania de cercetare a pietei IDC estimeaza ca piata mondiala a telefoanelor mobile a avansat in perioada ianuarie-martie cu 20%, sustinuta si de cresterea puternica a unor companii mai mici, in timp ce cota de piata a marilor producatori - Nokia, Samsung Electronics si LG Electronics - a scazut.

Vanzarile de terminale iPhone au crescut de peste doua ori in primul trimestru, comparativ cu intervalul similar din 2010, sustinute de cele prin intermediul Verizon Wireless si altor operatori, iar cota de piata a acestora a urcat la 5%.

" iPhone s-a vandut din nou foarte bine in regiunile dezvoltate ale lumii, precum America de Nord si Europa Occidentala, potrivit IDC.

Apple se afla la mica distanta de LG, care a avut in primul trimestru o cota de piata de 6,6%.

Cota Nokia a scazut de la 35% in urma cu un an la 29%, iar cea a Samsung s-a redus la 19%.

Research In Motion, producatorul Blackberry, a castigat cota de piata, dar a avertizat ca vanzarile trimestriale vor fi sub estimarile initiale.

Grupul canadian se afla intr-o perioada de tranzitie, in care modifica linia de produse si lanseaza prima tableta PC.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri