Advanced Micro Devices a depasit asteptarile pentru veniturile din trimestru al patrulea, pe seama puternicelor vanzari de procesoare pentru desktop-uri, notebook-uri si servere.
Pentru trimestrul al patrulea 2005, producatorul a inregistrat vanzari record de 1.84 miliarde $, cifra care include de vanzarile de memorii flash. Analistii au estimat vanzari ale AMD de 1.67 miliarde $.
Insa adevarata sursa a puternicelor venituri inregistrate de AMD a constituit-o unitatea sa procesor.

Computation Product Group, care produce procesoarele companiei Opteron, Athlon 64 si Turion, s-a bucurat de o crestere cu 79% a veniturilor sale comparativ cu totalul veniturilor inregistrate in trimestru patru al 2004. Astfel vanzarile au fost de 1.31 miliarde $, fata de 730 milioane $ in urma cu un an.
AMD a inregistrat cresteri pe piata globala si pe segmentele de produse. In schimb, Intel a obtinut rezultate financiare dezamagitoare, inregistrand o scadere a cotei sale pe piata PC din SUA.

Insa rezultatele privind cotele de piata ale celor doua companii se vor cunoaste numai dupa ce Mercury Research va face publice cifrele, de obicei cam la o luna dupa ce Intel si AMD isi raporteaza rezultatele financiare.

Analistii estimeaza ca AMD va creste in 2006 cu o rata dubla fata de restul industriei. Daca AMD va reusi sa atinga aceasta tinta, compania isi va creste veniturile din primul trimestru 2006 cu aproximativ 70% fata de aceasi perioada a anului trecut.

Unii analisti au fost ingrijorati de faptul ca performanta Intel va insemna un razboi al preturilor pe piata cipurilor, insa preturile AMD au ramas neschimbate - pentru moment - si asta datorita cresterii cererii pentru produsele sale.

AMD se afla in toiul pregatirii unei noi fabrici de productie de cipuri in Dresda, Germania, unde va produce in exclusivitate cipuri construite utilizand tehnologia de fabricatie 65-nanometer.


AMD va avea gata pana la sfarsitul acestui an o versiune dual-core a procesorului sau mobil Turion, potrivit unui reprezentant al companiei.
Compania a depasit Intel pe piata cipurilor server dual-core si a fost foarte aproape pe piata cipurilor dsktop dual-core. Insa, Intel a fost prima care a anuntat primul sau cip dual-core pentru notebook-uri, ce va fi lansat in luna februarie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri