Filiala locala a gigantului american Oracle, operatorul de telecomunicatii Vodafone Romania si sucursala grupului francez Pentalog sunt companiile care fac cele mai multe angajari la inceput de mai, conform Balaur.ro, un site care aduna ofertele de locuri de munca de pe 27 dintre cele mai mari site-uri de recrutare pe piata locala, printre care eJobs.ro sau BestJobs.ro.
Cele mai multe locuri de munca (72) din domeniul informaticii si al telecomunicatiilor sunt oferite de Occ Computer Personnel, companie specializata in recrutarea de experti IT&C pentru piata europeana.

Insa cea mai bogata oferta de joburi (62) pentru piata locala sunt oferite de filiala grupului de consultanta IT si dezvoltare software Pentalog. Joburile sunt pentru Bucuresti, Brasov, Iasi, Cluj-Napoca si Sibiu, orasele in grupul francez are operatiuni pe piata locala. De altfel, la inceputul lui aprilie, Pentalog Romania anunta ca vrea ca in 2011 sa angajeze aproximativ 60 de specialisti pentru noul birou deschis la Cluj-Napoca. Pentru centrele din Romania si Republica Moldova lucreaza peste 500 dintre cei 630 de angajati ai Pentalog.

Pe de alta parte, Oracle, companie care are peste 1.700 de angajati in Romania, ofera 57 de joburi, acelasi numar de locuri de munca fiind disponibil si in cazul Vodafone, al doilea operator telecom de pe piata locala.

Recrutari importante vor fi facute in urmatoarea perioada si de ceilalti operatori de telecomunicatii: Romtelecom a scos la concurs 31 de joburi, Orange-18, UPC- zece, iar Cosmote- sase locuri de munca.

Intre 10-20 de locuri de munca sunt oferite si de Dell Services, IBM Global Delivery Center, Microsoft Romania, Endava, Star Storage, 1&1 Internet Development si Ubisoft.

"Industria IT va creste semnificativ in acest an: sunt companii care si-au anuntat intrarea pe piata, companii care deja au deschis operatiuni, iar multi dintre jucatorii din piata au planificat cresteri de personal cu pana la 200. Daca in ultimii doi ani recrutarea a fost concentrata pe oameni cu experienta, din 2011, am observat, faptul ca angajatorii au fost dispusi sa reia recrutarea pentru tineri absolventi. Exista si o presiune pe salarii- companiile urmaresc sa angajeze specialisti, dar nu mai sunt dispuse sa faca oferte similare cu 2008", a explicat pentru wall-street.ro, Mihaela Badan, recruiter in cadrul BrainSpotting, companie specializata in recrutare IT&C.

De altfel, conform Balaur.ro, in prezent cele mai multe oferte de locuri de munca (3.011) sunt pentru domeniul IT-ului si telecomunicatiilor.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de segmentul vanzarilor si al comertului (2.752), al finantelor si contabilitatii (1.186), de santatate/medicina (1.147) si de domeniul relatiilor cu clientii (1.066 de joburi).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri