Red Hat este liderul listei producatorilor globali, cu un punctaj global de 84,2 procente, cifra care indica procentajul total de respondenti care au evaluat solutiile de tip open source ale companiei ca „excelente“ sau „bune“. De asemenea, Red Hat s-a clasat pe prima pozitie in ceea ce priveste „satisfacerea asteptarilor in materie de reducere a costurilor“, dar si legat de „satisfacerea asteptarilor in materie de rentabilitate a investitiilor“. Cei mai apropiati contracandidati ai companiei, Sun Microsystems si Novell, au primit 15, respectiv 22 de puncte.

In cadrul studiului au fost intervievati 884 responsabili americani cu tehnologia la nivel de director executiv. Fiecarui respondent i s-a cerut sa-si evalueze producatorii de IT folosind calificativele 'excelent,' 'bun,' 'satisfacator' and 'slab'm folosind sapte criterii-cheie, printre care se numara cresterea veniturilor, reducerea costurilor de afaceri sau de IT, rezolvarea problemelor companiei si indeplinirea asteptarilor in materie de rentabilitate a investitiei. Studiul a fost realizat in colaborare cu Equation Research, LLC din Estes Park, Colorado.

'La Red Hat, feedback-ul clientului este cea mai importanta masura a succesului nostru,' a afirmat Joanne Rohde, vicepresedinte executiv responsabil cu Operatiunile Globale la Red Hat. 'Pentru al doilea an consecutiv, responsabilii CIO si alti directori executivi pe linie de IT de rang inalt au indicat Red Hat ca fiind cel mai valoros producator de IT cu care lucreaza. Rezultatele arata ca clientii gasesc amplul nostru portofoliu de tehnologii si servicii de tip open source ca fiind cel mai convingator si mai valoros de pe piata.'


Red Hat, cel mai important furnizor mondial de Linux si produse software de tip sursa deschisa, are sediul in Raleigh, statul american Carolina de Nord, cu filiale in intreaga lume. Red Hat orienteaza Linux si solutiile de tip sursa deschisa spre fluxul principal facand accesibila o tehnologie de inalta calitate la preturi reduse. Red Hat furnizeaza programe de tip sistem de operare alaturi de middleware, aplicatii si solutii de management. De asemenea, Red Hat ofera servicii de asistenta, pregatire si consultanta clientilor sai din toata lumea si prin intermediul unor parteneriate la nivel inalt.