Hackerii ar putea sa fi furat datele din alte 25 de milioane de conturi ale utilizatorilor unor servicii Sony, intr-un al doilea atac informatic masiv produs pe 18 aprilie, care a fost descoperit abia luni, potrivit producatorului japonez de electronice de consum, transmite Reuters, conform Mediafax.

Compania japoneza a precizat ca reteaua de jocuri Sony Online Entertainment PC a fost atacata de hackeri pe 18 aprilie, dar ca a descoperit bresa de securitate abia luni, iar la scurt timp a inchis serviciul.

Cel de-al doilea atac dezvaluit de Sony a avut de fapt loc cu o zi inainte de cel asupra retelei PlayStation, care a dus la furtul datelor a 77 de milioane de utilizatori.

Numele, adresele, email-urile, datele de nastere, numerele de telefon si alte informatii din conturile utilizatorilor Sony Online Entertainment PC ar putea sa fie fost sustrase, ca si o baza de date depasita, din 2007.

Este posibil ca atacul sa fi permis furtul datelor referitoare la operatiunile de debit direct a 10.700 de clienti din Austria, Germania, Olanda si Spania, precum si informatii legate de cardurile de credit sau debit alte altor 12.700 de utilizatori din afara Statelor Unite, potrivit Sony.

Anuntul a avut loc la numai o zi dupa ce Sony a prezentat masuri de evitare a unui alt atac cibernetic de tipul celui care a avut drept tinta PlayStation Network, in urma cu doua saptamani.

Cel de-al doilea incident a obligat Sony sa inchida jocurile Sony Online Entertainment de pe Facebook.

Investitorii considera ca Sony si directorul general Howard Stringer au ascuns bresele de securitate, iar scandalul reprezinta o noua lovitura pentru compania care face eforturi sa ajunga din urma rivali precum Nintendo, Samsung Electronics si Apple, care au lansat recent produse de succes.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si