Veniturile magazinelor de aplicatii detinute de Apple, Google, Nokia si Research in Motion vor inregistra o crestere de 77,7% in 2011, pana la 3,8 mld. $, magazinul Apple acoperind circa trei sferturi din piata, conform unui studiu realizat de HIS Screen Digest.
“Consumatorii continua sa fie extrem de interesati de aplicatii pentru terminale mobile, downloadeaza in special jocuri dar si alte genuri de aplicatii – acest lucru precum si numarul din ce in ce mai mare de terminale mobile compatibile vor duce la o crestere abrupta a veniturilor generate din vanzarea de aplicatii”, conform lui Jack Kent, analist mobile media la HIS.

In 2010, veniturile generate de cele patru magazine de aplicatii s-au ridicat la circa 2,1 mld. $. In 2009, veniturile au fost de aproximativ 830,6 mil. $. In 2008, cand s-au inceput masuratorile pentru aceasta piata, veniturile App Store, unicul jucator la acea vreme, au fost de 206,01 mil. $.

Veniturile magazinelor de aplicatii vor continua sa creasca si in anii urmatori, sarind la 5,6 mld. $ in 2012, 6,9 mld. $ in 2013 si 8,3 mld. $ in 2014, scrie iSuppli.com.

Cei patru jucatori citati in studiu sunt si principalii de pe piata, dar alte magazine, precum Windows Marketplace, ar putea inregistra de asemenea evolutii importante in viitor.

Daca App Store va acoperi trei sferturi din piata, Google Android va inregistra, de cealalta parte, cea mai rapida evolutie in 2011. Veniturile Android Market vor evolua cu 295% anul acesta, pana la 425,3 mil. $. Acest lucru va pune in pericol pozitia secunda ocupata in prezent de magazinul de aplicatii al RIM, producatorul BlackBerry.

Pe ultima pozitie in top patru se va situa anul acesta Nokia Ovi Store, cu venituri estimate la 201,4 milioane de dolari.

Comenteaza pe forum - Va depasi Android Market magazinul App Store? Daca da, cand?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri