Oferta este mai aproape de pretul cerut de Serbia, respectiv 1,4 miliarde de euro. Anterior, Telekom Austria a licitat 850 de milioane de euro si investitii de 450 de milioane de euro in companie pentru preluarea pachetului majoritar.

In schimbul imbunatatirii ofertei de preluare, guvernul sarb a acceptat prelungirea licentelor si mai multe concesii in privinta benzilor de frecvente.

Noua propunere a grupului austriac prevede plata a 800 de milioane de euro la incheierea tranzactiei, urmata de achitarea unor sume anuale in urmatorii noua ani.

Serbia detine 80% din compania telecom, iar grupul elen OTE restul de 20%. Telekom Austria controleaza pe piata sarba si compania de telefonie mobila VIP. Tranzactia va avea nevoie de acordul autoritatilor pentru concurenta de la Belgrad, intrucat grupul austriac ar controla circa 60% din piata de profil din Serbia dupa preluarea companiei.

Citeste si:

Potrivit presei elene, OTE intentiona sa vanda participatia la Telekom Serbia, estimata la 155 milioane de euro, pentru a obtine fonduri necesare preluarii integrale a Romtelecom. Totodata, grupul elen ar putea ceda pachetul de 20% din actiunile Telekom Serbia in schimbul unei participatii la operatorul sarb VIP.

In Romania, OTE controleaza 54% din capitalul Romtelecom, divizia locala de telefonie mobila Cosmote si reteaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.

OTE a cerut Ministerului Comunicatiilor, la sfarsitul lui martie, sa accepte prelungirea cu aproximativ doua luni, pana la finele lunii mai, a termenului pana la care grupul va prezenta oferta privind preluarea participatiei statului la Romtelecom.

In baza contractului de privatizare, OTE trebuia sa prezinte pana la finele anului trecut o oferta de cumparare a pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitarea grupului elen.