Unii analisti considera insa ca asiguratorii vor fi reticenti sa plateasca astfel de daune, arata Mediafax.

"Avem o varietate de tipuri de asigurari. Unele dintre companiile de asigurari au fost anuntate", a declarat Dan Race, purtator de cuvant al companiei japoneze.

Race a refuzat sa numeasca asiguratorii sau sa precizeze daca exista o limita a despagubirilor care pot fi platite Sony.

Sony a fost aspru criticata, in urma atacurilor hackerilor asupra datelor personale a peste 100 de milioane dintre utilizatorii serviciilor de jocuri online ale companiei, care nu a exclus furtul numerelor a 12,3 milioane de carduri de credit.

Compania a anuntat activitatile neautorizate efectuate in reteaua sa pe 19 aprilie, iar pe 22 aprilie a informat FBI.

Unii analisti considera ca Sony se va confrunta cu o lupta dificila cu asiguratorii, pentru a obtine despagubiri in urma atacului informativ.

Asiguratorii ar putea acuza Sony de neglijenta in protejarea centrelor de date, a declarat Dan Zeller, director pentru securitate la American Internet Services, furnizor de servicii de date.

Citeste si:

Zeller s-a aratat surprins de lipsa de siguranta a metodelor Sony de protejare a retelei.

Sony a anuntat miercuri ca a introdus un sistem de monitorizare automata a soft-ului si de management al configuratiei, pentru a se proteja de noi atacuri.

Zeller considera ca Sony ar fi trebuit sa foloseasca deja un astfel de serviciu.

Sony a inchis serviciile de jocuri online, inclusiv PlayStation Network, care are 77 de milioane de utilizatori, precum si jocuri precum Free Realms, care are peste 12 milioane de jucatori.

Informarea clientilor Sony si rezolvarea problemelor legate de bresa de securitate ar putea costa 20 de dolari de persoana, respectiv peste doua miliarde de dolari in total, considera Larry Ponemon, presedinte fondator al companiei de consultanta Ponemon Institute, specializata in probleme de securitate informatica.

Ponemon a aratat ca este o estimare conservatoare, in conditiile in care numerele a circa 12,3 milioane de carduri de credit ar putea sa fi fost furate. Inlocuirea unui card de credit costa cu mult peste 20 de dolari, a spus el.