RCS&RDS intampina probleme cu platform de televiziune prin satelit Digi TV pe piata din Cehia, scrie publicatia britanica Broadband TV News, care citeaza site-ul Digizone.

Potrivit Digizone, RCS&RDS nu ar fi platit taxele de distributie mai multor canale de televiziune pe care le are sau le-a avut in grila de programe.

In plus, Ivan Hronec, directorul general al Film Europe si unul dintre fondatorii distribuitorului international de filme SPI International Central Europe, spune ca le va cere celor de la Digi TV sa plateasca aproximativ 20 de milioane de coroane cehesti (in jur de 826.000 de euro).

La inceputul acestui an, Digi TV a scos canelele HBO din grila de programe pe pietele din Croatia si Republica Ceha din cauza unor neintelegeri financiare.

Contactati de wall-street.ro, oficialii RCS&RDS nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

Este estimata ca Digi TV are in jur de 500.000 de abonati in Cehia si Slovacia, platforma detinuta de RCS&RDS fiind unul dintre cei cinci operatori de televiziune digitala prin satelit de pe fiecare dintre aceste doua piete.

RCS&RDS are probleme cu posturile de televiziune si pe piata locala, Antena TV Group, care detine posturile de televiziune Antena 1, Antena 2 si Euforia TV, a dat in judecat operatorul telecom, cerand daune de 60 de milioane de euro. Cnform Mediafax, oficialii Antena TV Group acuza RCS&RDS ca ar conditiona retransmisia televiziunii Antena 1.

RCS&RDS este principalul operator de televiziune si internet pe piata locala, insa compania s-a dezvoltat in ultimii ani si in Ungaria, Spania, Cehia, Croatia, Slovacia si Serbia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
RCS & RDS, principala destinatie de portare, in primul trimestru