Activitatea Romsys pe segmentul financiar-bancar a inregistrat o crestere de 34% in 2010, in principal pe baza activitatii de optimizare a sistemelor informatice bancare si de instalare sau intretinere a retelelor de automate bancare, conform companiei. De asemenea, cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene la nivelul intregii economii si aplicarea cu strictete a normelor UE cu privire la sistemele de management electronic integrat al organizațiilor din sectorul public au oferit oportunitatea primelor proiecte din surse europene derulate de catre Romsys.

Compania are in prezent 340 de angajati. Printre proiectele desfasurate in 2010 se numara cele de implementare a serviciilor de e-guvernare pentru ONRC, proiectele din sectorul financiar-bancar si cel al asigurarilor precum ATM-uri pentru ING Bank, instalarea unui sistem informatic bazat pe servere Oracle Exadata la Unicredit-Tiriac Bank, extinderea functionalitatilor bazei de date CEDAM pentru Consiliul de Supraveghere a Asigurarilor.

”Pentru anul in curs ne-am fixat ca obiectiv cresterea cotei de piata prin consolidarea si dezvoltarea competentelor si prin orientarea spre solutii noi, de tip managementul performantei si analiza. Lucram deja in aceasta directie iar climatul economic general, maturitatea echipei, precum si revenirea treptata a investitiilor din domeniul IT ne vor sustine cu siguranta in atingerea acestor obiective,” a declarat Horatiu Berdila (foto), CEO Romsys.