Valoarea contractului nu a fost facuta publica.

In urma castigarii licitatiei organizate de Banca Comerciala Romana in toamna anului trecut, Romtelecom devine principalul furnizor al bancii pentru serviciile: comunicatii electronice (retea VPN cu peste 600 de puncte de prezenta), telefonie IP (o solutie IPTel integrata cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 telefoane IP cu numerotatie non-geografica), in timp ce compania partenera, COSMOTE, va furniza telefonie mobila si internet pe telefonul mobil. Contractul presupune si integrarea de noi echipamente de comunicatii, avand in vedere ca Romtelecom are o pozitie unica pe piata romaneasca prin certificarile si calitatea de partener Gold al Cisco.

„A fost o licitatie dificila, cu cerinte complexe, si ne bucuram ca am reusit sa venim cu cea mai potrivita solutie pentru Banca Comerciala Romana. Solutia oferita va moderniza actualele servicii de comunicatii de voce si date pentru BCR si va pregati terenul pentru cresteri semnificative ale productivitatii, cu posibilitatea de a integra si interactiona cu alte aplicatii cheie din cadrul institutiei. In ultimii ani ne-am propus sa analizam si sa intelegem cat mai bine nevoile fiecarei companii si sa venim cu solutii potrivite acestora, iar contractul semnat astazi este inca o dovada ca avansam in directia corecta. Acest contract ne ajuta sa ne consolidam pozitia de lider pe piata telecom pentru companii," declara George Makowski, director executiv comercial, Segmentul Business, Romtelecom.

Citeste si:

Directorul operational al BCR subliniaza ca institutia financiara se afla in plin proces de modernizare.

„BCR se afla in plin proces de modernizare, dezvoltare si up-datare a serviciilor de comunicatii. Vorbim aici de tot ce inseamna telefonia terestra, mobile, dar si transferuri de date. Avem o colaborare fructuasa cu Romtelecom care in ultimul timp si-a modernizat continuu infrastructura iar acest lucru s-a regasit in cresterea calitatii serviciilor oferite. Solutiile tehnice oferite de partenerul nostru sunt printre cele mai moderne la un nivel al costurilor foarte avantajos", a declarat Christian Franz Bruckner, chief operating officer, Banca Comerciala Romana.