RCS RDS, cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala, si-a manifestat intentia de a cumpara pachetul de 46% pe care statul roman il mai detine in Romtelecom, a declarat Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
"Eu as vrea sa listez compania pe Bursa si o piata straina este o optiune. Mai ales ca si-a manifestat si altcineva din piata dorinta de a cumpara pachetul. Problema este insa legata de contractul dintre statul roman si OTE , unde OTE are drept de preemtiune”, a explicat Vreme.

Contactati de wall-street.ro, oficialii Romtelecom nu au dorit sa comenteze informatia.

Ministrul a afirmat ca operatorul la care s-a referit este RCS&RDS.

Martea viitoare, pe 17 mai, oficialii ministerului se intalnesc cu cei ai OTE, grupul grec care detine Romtelecom, pentru ca acestia sa prezinte o oferta de preluare a operatorului roman.

La intalnire va participa si un reprezentat al Deutsche Telekom, grupul german care detine 30% din OTE.

Seful MCSI nu a oferit informatii despre pretul minim pe care l-ar putea accepta.

La finalul anului trecut, Vreme spunea ca ar vrea sa vanda pachetul de 46% din Romtelecom pentru 1 miliard de euro.

"Nu voi accepta orice oferta. Am incredere in specialistii care o vor analiza”, a mai spus ministrul.

Vreme a mai spus ca una dintre intrebarile pe care le va pune oficialilor OTE se leaga de posibila inlocuire a directorului general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis. Ministrul vrea sa stie daca informatiile aparute de curand in presa sunt adevarate si sa ceara explicatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri