Laptopurile Chromebook, care vor rula sistemul de operare Chrome dezvoltat de Google, vor fi lansate pe piata in luna iunie, gigantul care continua sa domine piata cautarilor pe internet intrand in rivalitate directa cu Microsoft si Apple "la ei acasa", transmite Reuters.
Noile PC-uri, construite in principal pentru navigarea pe internet, sunt produse de Samsung (Coreea de Sud) si Acer (Taiwan).

Sistemul de operaare Chrome este in esenta un browser web care faciliteaza utilizarea aplicatiilor direct pe internet, fara a stoca software ca Outlook, Word sau Excel direct pe PC, scrie Mediafax.

Mutarea pe internet a functiilor cotidiene indeplinite de calculatoare elimina o mare parte din mentenanta necesara, precum instalarea si actualizarea software-ului, realizarea de backup pentru fisiere si verificarea anti-virus, subliniaza Google.

"Complexitatea administrarii calculatorului deranjeaza utilizatorii. Este un model fundamental defectuos. Chromebook-ul este un nou model care nu pune povara mentenantei calculatorului pe utilizator", a declarat cofondatorul Google Sergey Brin, intr-o conferinta de presa.

Google promoveaza de doi ani Chrome ca alternativa la Microsoft Windows, folosit in prezent de peste 90% dintre utilizatorii de PC-uri. Lansarea sistemului de operare a fost intarziata insa de aparitia tarzie a laptop-urilor create pentru a rula software-ul.

Intre timp, sistemul de operare Android dezvoltat de Google pentru smartphone-uri si tablete a decolat si se bucura de o raspandire spectaculoasa, iar unii analisti considera ca platforma ultramobila ar trebui fuzionata cu Chrome intr-un singur produs cu diverse variante.

La fel ca Android, softul Chrome va fi gratuit, Google mizand pe cresterea traficului si a cautarilor pe internet, care ar creste veniturile din publicitate online.

Sistemul de operare si laptopurile Chromebook sunt derivate din browserul Google Chrome.

Computerele au procesoare Intel si vor fi disponibile pe Amazon.com si in magazinul online al Best Buy de la jumatatea lunii iunie.

Google va oferi companiilor Chromebook si suport tehnic pentru noul laptop pentru 28 de dolari pe luna, ca solutie simplificata de accesare a internetului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri