"Orange isi exprima intentia de a continua sa investeasca sume importante. Volumul investitiilor poate fi insa afectat de factori externi, ca de exemplu eroziunea indicatorilor financiari ai pietei telecom, mentinerea dezechilibrului pietei si mai ales reglementari sau alte decizii ale autoritatilor care ar putea influenta negativ performanta companiei", a explicat managerul companiei de telecomunicatii.

In acest an, Orange va investi aproximativ 110 milioane de euro in dezvoltarea retelei in zonele rurale: vor fi schimbate antenele, infrastructura radio si sistemele de transmisie.

Conducerea Orange isi doreste ca pana la jumatatea lui 2012 sa ofere servicii de internet mobil 3G si 3G+ pentru 98% din populatia Romaniei.

Dezvoltarea retelei va incep cu zona Transilvania, aceasta fiind urmata de Moldova, Banat si zona de sud a tarii. Viteza oferita in aceste zone va fi de 14,4 Mbps.

De asemenea, infrastructura dezvoltata impreuna cu furnizorii de echipamente Huawei Technologies, Alcatel-Lucent si Cisco, va putea oferi si servicii de internet de mare viteza 4G (LTE) atunci cand acestea vor fi lansate.

Citeste si:

Pe de alta parte, Orange a inceput sa extinda reteaua cu servicii de voce in zonele rurale, iar pana acum au fost acoperite noua judete din Romania.

In prezent, reteaua Orange acopera 88,8% din suprafata Romaniei si 99,5% din populatia tarii cu servicii de voce.

Orange este cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, compania raportand afaceri de 222 de milioane de euro si 10,27 de milioane de clienti in primul trimestru din acest an.