Deutsche Telekom (DT) vrea sa-si majoreze participatia la grupul OTE, insa nu fara negocieri dure cu guvernul de la Atena, care intentioneaza sa-si injumatateasca detinerea de 20%, potrivit portalului elen Capital, citat de Mediafax.

DT are un pachet de 30% din actiuni si controlul asupra managementului operatorului telecom. Printre problemele pe care DT vrea sa le ridice se numara reglementarea pietei si relatiile cu angajatii.

Grupul german a suferit un soc masiv dupa recentele evolutii din Grecia, au afirmat surse pentru Capital.

Nimeni nu vrea sa investeasca intr-un domeniu care nu asigura recuperarea investitiei, noteaza sursele. DT nu este un fond care sa vizeze plasamente pe termen scurt si are nevoie de un climat stabil pentru a implementa un plan de afaceri.

In plus, DT a sters 900 de milioane de euro din valoarea initiala de 3,8 miliarde de euro a investitiei la OTE, din cauza declinului cotatiei actiunilor.

Exista sentimentul ca pozitia Deutsche in privinta OTE ar putea fi asociata celei generale a Germaniei fata de criza din Grecia, potrivit Capital.

OTE controleaza in Romania 54% din capitalul Romtelecom, divizia locala de telefonie mobila Cosmote si reteaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
2014 - Deutsche Telekom intra in Romania prin Romtelecom si COSMOTE